Kesedapan Jeruk Bawang Putih


sape pernah makan jeruk bawang putih nie konfem dia taw camana rasa dia,pergghh bagi aku memang best sangat.Jeruk nie selain makan macam tu je dia boleh jugak letak dalam masakan,contohnya ikan masak stim.memang sedap,kalau tak caya korang boleh try buat.Bagi penggemar jeruk nie memang sekali beli,seminggu pun tak cukup.

bawang putih nie banyak khasiat nye taw,bawang putih bukan sahaja diletakkan dalam masakan tapi boleh jugak dijadikan ramuan sebagai ubat.sape-2 yang ada jerawat boleh la try petua kat bawah nie *cakap kat diri sendiri .

1.goreng bawang putih dalam kuali dengan api yang kecil,goreng bawang tu sampai jadi warna coklat.

2.lepas siap blend kan bawang putih tadi,letakkan sedikit air,supaya cair.

3.lepas siap bawang putih tadi bolehlah dioleskan pada muka.

teknik : lakukan 3 kali seminggu:) GOOD LUCK!

2 comments

7 May 2012 at 09:25

jeruk bawang putih xpernah jumpa lagi..tapi jerung bawang biasa tu pernah jumpa...tp xpernah cuba..hihi..

tp jeruk yg ni nmpk sedap lak..huhu

7 May 2012 at 11:28

@Cik Nurmemang sedap,,cari n try mkan :)

Post a Comment
 
COPYRIGHT ALL RIGHT RESERVE | AHMATDAUGHTER| 2012