CANTIKKAN DEKSTOP ANDA DENGAN GAIA 10

\\ASSALAMUALAIKUM//

hai,,korang pagi tadi sue ade usha satu gugel,keyword nye sue cari  cara nak cantikkan dekstop then jumpe la blog nie,sebenarnya dah lama nak ubah dekstop jadi lain drpd yang lain,macam ubuntu,korang taw tak dekstop ubuntu camna?


haa.nie contohnya..sue nak sangat dekstop camnie,sebab nampak sangat comel,tapi sue guna WINDOW 7 ,dulu sue penah guna U BUNTU,puas hati la guna sebab,kalau korang tengok video kat yotube memang laju sangat,tapi yang susahnya sue xberapa pandai nak cari software yang khas untuk U BUNTU nie,Alhamdulillah pagi tadi duk godek2 gugel then jumpa la satu software nie,boleh buat dekstop kita mcam U BUNTU. .

nama software tu Gaia 10 ,,



nie plak gambar dekstop sue yang telah diubah suai oleh sue sendiri menggunakan software Gaia 10 nie,cantik tak?hehe,,


korang nak buat tak?okew boleh ikut tutorial kat bawah eh,jangan risau lepas sue guna software nie tema window 7 yg sedia ada tak hilang pun,takde yang berubah . .so selamat digunakan insyaallah,tapi kalau jadi yang tidak-2 tu tanggung sendiri ehh..bismillah dulu, ,jangan gelojoh sangat :)

ALamaak,,sebenarnya malas nak buat tuto sebab nanti takut salah so korang bolehlah ikut tutorial blog ini ehh..gudluck taw,,pastikan dekstop korang jadi macam sue punye tuh.





7 comments

25 June 2012 at 22:47

beat la watcamtu... tapi belum ada masa nak godek2 tuto... pandang je dulu la... suka blog awak...cute

25 June 2012 at 22:53

@msredcheesecake tme kseh,nti buat taw sis,simple n nice

26 June 2012 at 00:35

comel nye ..nnti ad ms ,nk try :D

26 June 2012 at 05:40

@sHiMi sHinHae~ mesti try,sebb comel sgt icon dye :)

26 June 2012 at 05:40

@sHiMi sHinHae~ mesti try,sebb comel sgt icon dye :)

26 June 2012 at 22:04

dh lama mencari dektdop cmni tp x jmpa2..finally jmpa gak yg nih..trima kasih sbab perknalkan gaia 10 nih.. ;)

27 June 2012 at 02:51

@"ISLAM INHeart" sama2..sharing is caring :)

Post a Comment
 
COPYRIGHT ALL RIGHT RESERVE | AHMATDAUGHTER| 2012