Ujian Dementia-Betapa Cekapkah Diri Anda

Di bawah ada 4 soalan dan satu soalan bonus.Jawab soalan dalam kertas kemudian nanti anda cek balik jawapan,jawapan ada dibawah sekali,Korang perlu menjawab dengan pantas dan tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera.

Okew,Let Fun's!Soalan Pertama:
Anda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?


Soalan Kedua:
Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat…?


Soalan Ketiga:
Soalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesin kira-kira. Cuba lah…


Soalan keempat:
Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?Okay, cuba jawab soalan bonus:

Sorang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakonan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimana dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. …?

JAWAPAN


Jawapan soalan pertama

: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!


Jawapan soalan kedua

:Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?

Adakah anda pantas dan cerdik, tidak begitu rupanya.?


Jawapan soalan ketiga

:Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebenar adalah 4100.

Jika anda tak percaya gunakan mesin kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul … Cuba .


Jawapan soalan keempat
:Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Mary. Baca semula soalan!


Jawapan soalan bonus

:dah tentulah dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati


//HAHA . .jadi setakat mana kecekapan anda??tepuk dada tanya selera . .just for fun! 
COPYRIGHT ALL RIGHT RESERVE | AHMATDAUGHTER| 2012